Hans uudsigelige gave

 

Vi giver hinanden gaver ved mange lejligheder. Vi giver gaver for at glæde, for at påskønne, for at vise, at vi holder af hinanden. Somme tider kan det være svært at finde en gave, der gør en forskel. På mange måder er der også gået inflation i gaver. Kommercialismen har taget over, og f.eks. længe før julen nærmer sig, begynder gavereklamerne at fylde postkassen og attraktive varer udstilles mellem glimmer og blinkende lamper med julemusik i baggrunden.

    De bedste gaver købes imidlertid ikke for penge. Da min datter var omkring 9 år, lavede hun en gave til mig. Hun havde formet bogstaverne F-A-R af ler og sat dem på en plade. Derefter blev det hele malet, glaseret og brændt. Det var en gave, der gjorde lykke, og den står endnu i vindueskarmen ved mit skrivebord næsten 40 år efter. Det er tanken bag, der er det vigtigste. Det gælder også børnebørnenes små tegninger, udklip og spændende kreationer. 

    I 2 Kor 9,15 finder vi denne opløftende og indholdsrige sætning: ”Gud ske tak for hans uudsigelige gave!” Dette er en gave, som ikke til fulde kan beskrives med ord. Hele det Nye Testamente er et forsøg på at fortælle os om denne gave og vække vores glæde, længsel og taknemmelighed. Og dog når vi ikke til bunds i forståelsen af, hvor fantastisk og vidunderlig denne gave er. Men vi forstår nok til, at vi kan sige Gud tak. Hans søn, Jesus Kristus, er gaven. Gaven kan ikke handles, gaven kan ikke byttes, gaven kan ikke fortjenes – gaven kan kun modtages i tro og taknemmelighed. Gaven kommer fra Guds eget hjerte. Gaven udtrykker hans uendelige kærlighed. – I verset forud (vers 14) bruges udtrykket ”Guds overvældende nåde mod jer.” Der er aldrig for lidt. Der er ingen rationering. Der er ingen udløbsdato. 

    Idet vi nærmer os slutningen af 2018 og ser tilbage på tiden, der er gået, må vi da løfte vores hjerter i tak til ham, som er alle gode gavers giver og som i kærlighed gav os det bedste himmelen ejede for at give os del i evig lykke.

Sven Hagen Jensen

 

 

buy brand Viagra cheap