Tak fordi du kom!

 

Jeg var i hjælpeaktion og besøgte i en lille landsby, som jeg havde overtaget efter en anden. Da jeg bankede på døren til et gammelt hus, der så ud til at trænge til en kærlig hånd, blev jeg budt indenfor. Den ældre mand, som boede alene, fortalte mig, at han hvert år så frem til dette besøg. Han fortalte beredvilligt om sit liv i P&T og holdt samtalen gående. Vi talte lidt om hans interesser, livet og Guds ord. Han havde ikke travlt med at få mig sendt af sted igen. Da jeg omsider måtte videre og havde fået hans beløb med på listen, sagde han stille: ”Tak fordi du kom!” Det varmede. Jeg vidste at mit besøg havde betydet noget for ham.

Mine tanker går uvilkårligt til et andet besøg for mange år siden. Fra himlen kongesal. Hans komme var lovet ved profeternes ord i Det Gamle Testamente. Der sad mennesker rundt omkring i det gamle Israel, som så frem til dette besøg, som præsten Zakarias så malerisk beskriver som ”solopgangen fra det høje [der] vil besøge os, for at lyse for dem, der sidder i mørke, og lede vore fødder ind på frelsens vej” (Luk 1,78.79). Og ”Han kom”, som der står så vidunderligt i Joh 1,11 og bosatte sig i blandt os (v. 14). Han trådte ind i vores hjem (Luk 19,5) og rørte ved vores liv (Luk 7,14). Til sidst blev han ”gennemboret for vore overtrædelser…ved hans sår blev vi helbredt” (Es 53,5) – Han kom på besøg. Fik vi sagt: ”Tak fordi du kom”? Tak fordi du ofrede alt, for at vi kan se mening med livet og have håb for os selv og vore kære.

Den store Advent står for døren. Jesus kommer snart igen. Han har lovet det, og hans løfter fejler ikke. Han har beredt plads for at vi skal være, hvor han er. Husker vi i vores tanker og vores liv og vores vidnesbyrd at sige: ”Tak fordi du kommer! Jeg ser frem med glæde og forventning til dit besøg. Mit liv er fokuseret på den store Advent, hvor du kommer i herlighed for at hente dit folk og tage os med tilbage til himlens kongesal”? – Tak, Jesus! Tak fordi du kom og du kommer igen!

Sven Hagen Jensen

 

buy brand Viagra cheap