Balance i livet

 

Den får os til at skynde os, når der er behov for det, og til at reagere hurtigt, når der er fare på færde. Den hjælper os til at få noget gjort, når dagen og vejen skal klares. Men der er også negativ stress, som ødelægger. Det kan være, når vi selv eller andre presser os til at yde udover det, vi normalt kan klare – især over en længere periode. Vi vil så gerne klare det hele. Vi har svært ved at sige nej. Selv trænede sportsfolk går ned med stress, når de presser sig for meget. Erhvervsledere kan få stress, når forretningen, familien og forventningerne alle skal tilgodeses. Pastorer, socialrådgivere og sygeplejersker kan få stress, når de hele tiden skal klare andre folks problemer og ikke tager tid til sig selv. Der er vokset en hel industri frem, som hjælper folk med at behandle deres stress. Der blev sagt i et TV program forleden dag, at flere mennesker lever af stress end, der dør af stress.

Vor himmelske Far ønsker, at vi skal have balance i livet og ikke gå ned med stress. Sabbatten er en af de største velsignelser, vi har fået, når den ikke fyldes med aktiviteter hele dagen. Jesus trak sig tilbage, når presset fra folkeskaren blev for stort. En god begyndelse på dagen med Guds ord og bøn skaber ro i sindet og ny styrke til dagen. En god samvittighed og at gøre godt mod andre, kan afhjælpe stress. Bekymringer og irritationer, der lægges over til Gud, letter presset. En tilgivende og forstående indstilling sætter blodtrykket ned. Gode sundhedsvaner som tilstrækkelig søvn, pauser, varieret kost, motion, mådehold også med arbejdet hjælper at forebygge negativ stress.

Uden at tænke over det kan vi være årsag til andre menneskers overarbejde og stress. Find balancen. Tag din del af opgaverne i menigheden, så ikke de samme få skal gøre det hele. Undgå at lægge dine byrder over på andre. Lad være at jage med de andre. Hold dine aftaler. Vær mod andre, som du ønsker, de skal være mod dig. Må Gud hjælpe os til at balancere vores liv til gavn og velsignelse for både os selv og dem omkring os.

 

Sven Hagen Jensen 

 

 

buy brand Viagra cheap