Et kik i bakspejlet

 

I juni måned var jeg til 50 års studenterjubilæum sammen med min gymnasieklasse i Aalborg. Det var en oplevelse at møde nogle af dem, jeg har gået i klasse med for længe siden. Det var kun ca. halvdelen af klassekammeraterne, vi kunne samle. Et par stykker var døde, nogle var forhindrede og andre kunne vi ganske simpelt ikke opspore. Og ingen af os havde drømt om, at vi skulle samles 50 år efter den afsluttende eksamen. Der var meget at tale om.

Tiden er et mærkeligt fænomen. Når vi kikker frem, synes der at være masser af den. Når vi kikker tilbage, tænker vi ofte, hvor blev den af. Men det er somme tider sundt at kikke i bakspejlet, ikke for at blive for nostalgiske, men for at se, hvordan vores liv har formet sig. Benyttede jeg den belejlige tid, som Gud gav mig? Har jeg lært af livet? Og hvad er vigtigt for mig i livet nu? Det var Ellen G. White, der skrev disse tankevækkende ord: ”Vi har intet at frygte for fremtiden, medmindre vi glemmer den vej, Herren har ledt os, og hans lærdomme i vores forgangne historie.” (Life Sketches, s. 196). Hun tænkte først of fremmest på menigheden, men ordene kan også gælde vores personlige liv. Og det er Moses, der skriver: ”Lær os at holde tal på vore dage, så får vi visdom i hjertet” (Sal 90,12).

Vi kan lære af livet og glæde os over Guds ledelse og omsorg. Vores bekymringer for fremtiden, både når det gælder vores kirke, verdenssituationen, vores familie og vores eget liv, kan vi lægge hos Jesus. Når vi kikker tilbage, vil vi se, at Gud aldrig har sluppet eller forladt os, og det vil han heller ikke, når vi kikker frem. Han har lovet at være med os alle dage indtil verdens ende.

 

Sven Hagen Jensen

 

 
buy brand Viagra cheap