Vær en velsignelse!

 

Sådan står der i løftet til Abram i 1 Mos 12,2 i den gamle oversættelse (1931). Det begynder med, at Gud kaldte Abram og lovede at gøre ham til et stort folk og velsigne ham. Og så kommer opfordringen ’ Vær en velsignelse’. ’Velsignelse’ er et gammelt dansk ord, som kommer fra, at ’signe vel’. ’Signe’ betyder at sætte et mærke eller tegn for at indvi eller hellige noget eller ønske en anden lykke. I en kristen sammenhæng slog man korsets tegn for at tilkendegive, at man ønskede Guds velsignelse over en begivenhed eller et menneske – at det måtte gå godt.

Som Abram er vi også kaldet til at være en velsignelse – at andre må få det godt på grund af os. Det er ikke bare en tom floskel, hvor vi siger, skriver eller sms’er: ’Gud velsigne dig!’. Det er et liv i dagligt samfund med Gud til glæde og opbygning for andre. Det er et liv, hvor vi ikke er fokuseret på at ’blive velsignet’ – at modtage fra andre, at få dækket vores egne behov – men at ’være en velsignelse’ for andre. Jeg tænker umiddelbart på Åndens frugter, ’tålmodighed, venlighed, godhed, trofasthed…, for at nævne nogle af dem, som vores familie og omgangskreds måske har mest brug for at møde i hverdagen.

Vi blev ikke kaldet til at finde fejl ved hinanden eller verden omkring os. Vi blev kaldet til at være en velsignelse og gøre en forskel for det gode i vores familie, vores menighed, vores nabolag, vores verden. Vi blev kaldet til at være kristne i ordets bedste og egentlige forstand – til at være ambassadører for Jesus Kristus, til at leve hans værdier, til at forsætte hans tjeneste, til at reflektere hans elskelige karakter. Tænk over, hvordan du kan være en velsignelse i dag, i morgen og i overmorgen. Dit liv gør en forskel. Du kan være en velsignelse netop der, hvor du er.

 

Sven Hagen Jensen

 

 

 

buy brand Viagra cheap