Frihed i hvilen

 

”Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28). Vi jager, vi slider, vi stresser, vi bærer på ting, der tynger os ned. Når vi bliver ældre og tænker, at nu skal vi tage den med ro, kniber det somme tider at følge med udviklingen. Tingene forandrer sig så hurtigt, at vi bliver endnu mere stressede. Vi bliver måske bange for at blive hægtet af. Den nye fagre verden med internet, robotteknologi, mobil-pay, e-boks, osv. skulle gøre tingene lettere for os alle; men inden, vi vænner os til det, er der noget nyt, vi skal lære. Mennesker – også adventister – sukker efter en pause.

Gud gav os sabbatten, for at vi skulle finde en oase i tidens strøm af aktiviteter. Men hånden på hjertet, sabbatten bliver ikke altid den fredfyldte hvile, vi længes efter. For nogle kan den blive en ny stress faktor, fordi vi måske fokuserer for meget på det, vi ikke må gøre om sabbatten, og glemmer, at Gud har velsignet dagen til glæde for mennesker i alle aldre. Adventistkirken i Danmark har valgt ’Frihed i hvilen’ som et årstema for 2018. Vi vil høre meget mere om det til årsmødet og i Adventnyt. Vi er også blevet opmuntret til at mødes i vores bestyrelser og tænke på, hvad vi kan gøre i vores egne menigheder for at sabbatten kan blive en fryd for os netop i den situation, hvor vi er og med de aldersgrupper, vi har.

Vores åbningsvers fortæller os, at frihed fra det, der stresser, først og fremmest findes i den hvile, vi finder i troen og tilliden til vores Skaber og Frelser, som gav os sabbatten. Vi må så hjælpe hinanden med at finde ind til de praktiske ting, der hjælper os og vores familier med at finde frihed og glæde i sabbatshvilen. I næste udgave af Menighedsnyt fortsætter vi med emnet: ’Kald sabbatten en fryd’. Kom gerne med dine bidrag til, hvordan vi kan opleve velsignede sabbatter i hjem og menighed.

 

Sven Hagen Jensen

 

 

 

buy brand Viagra cheap