At gøre godt om sabbatten

 

Jesus kommer ind i en synagoge og der er en mand med en vissen hånd. For at kunne anklage Jesus, stiller en af farisæerne Jesus spørgsmålet: ”Er det tilladt, at helbrede på en sabbat?” – Jesus imødegår dette udfordrende spørgsmål ved at henvise til jødernes accept af at redde deres får om sabbatten, hvis de skulle falde i en grøft. ”Et menneske er dog meget mere værd end et får,” siger Jesus. ”Derfor er det tilladt at gøre godt på en sabbat” (Matt 12,9-13).

Jesus havde aldrig problemer med at gøre godt om sabbatten. Tværtimod er der nedskrevet syv af hans sabbatsmirakler i Bibelen, hvor han lindrer smerte og helbreder og opmuntrer mennesker. Sabbatten er netop en god anledning til at gøre godt. Syge mennesker skal passes om sabbatten, ældre skal have deres pleje, er der sket en ulykke, skal ambulancen selvfølgelig sendes af sted. For nogle kan det til forveksling ligne deres hverdagsarbejde. Vi skal ikke dømme, men selv i disse situationer, må den enkelte konsultere sin samvittighed og vurdere, hvad der er indbefattet i ”at gøre godt om sabbatten.”

Vi kan også vende den om og stille os selv spørgsmålet: ”Hvad kan jeg gøre for at glæde et andet menneske på sabbatten, så det bliver en mindeværdig og velsignet dag?” Vi er forskellige og har kontakt med forskellige mennesker. – Er det min teenager, jeg skal bruge lidt tid på? Er det et sygebesøg? Er det en hjemløs jeg kan dele et måltid mad med? Er der en, der har behov for at tale om livets vigtige spørgsmål? Kan jeg glæde nogle mennesker på plejehjemmet ved at tage nogle børn med og synge for dem? Har min ægtefælle brug for, at vi bruger tid sammen. – Brug din egen opfindsomhed, måske anledningen byder sig selv til. Gud gav os også sabbatten for at vi skulle sprede dens velsignelser til andre og gennem vores handlinger fortælle, at Gud er god.

 

Sven Hagen Jensen

 

 

 

buy brand Viagra cheap